שמע, בחור, אני שולל מראש את הדברים שלא יחזיקו מעמד -
כי זה המצב.
@EitamSil: מבחני שטח לסכינים מוגבלים לכמה דקות - ואז נגמרים. בפועל, המבחן האמיתי הוא השימוש היומיומי, שאינו מוגבל בזמן.
1. הידן טאנג הוא מתכון לצרות. נכון, ב"מבחני שטח" הסכין בדרך כלל שורדת יפה מאוד, אבל אחרי שבוע-שבועיים של עבודה אמיתית קורה אחד מהשניים: או שהמתכת בוקעת מבעד לפלסטיק, או שהמתכת מתעקמת קשות. יש מקרים יותר גרועים, שהסכין פשוט נשברת. יצא לי לדפוק הרבה מאוד סכינים של הידן טאנג, מכל מיני איכויות - וזה פשוט עניין של זמן. זה לא יקרה ביום אחד, אבל זה תמיד יקרה. סכינים של פול טאנג מאיכות זהה מחזיקות מעמד עד עכשיו. לא מומלץ לעבוד עם סכין שאינה עשויה מחתיכה אחת מן המסד עד לטפחות.
2. אין דבר כזה סכין מתקפלת שטובה יותר מסכין קבועה (ואנחנו מדברים על הסכינים המומלצות). למה? המבנה שביר יותר בטריליון זיליון אחוז. לך, תנסה. תעשה שבוע בשטח בלי ציוד שיחליף לך את הסכין, ותעשה איתה הכל. משהו יידפק. המנגנון, הצירים, הידית, וזה לא תלוי בחברה. "סכין מתקפלת היא סכין שבורה". משפט שימושי לחיים.
3. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני לא חושב שיצא לך הרבה פעמים להחזיק סכין בשטח ממש - במלאכות שהגדרתי למטה. להכין קומזיץ לחבר'ה וכל מיני זה סבבה, באמת שזה סבבה ואפילו המלצתי על מורה ועל מתקפלות לצורך העניין, אבל זה לא מה שהסכין אמורה לעשות. בדיון הזה הפרדתי מראש בין הדברים שרובנו עושים (לחתך חבלים, עגבניות, לנסר ענפים), לבין הדברים שהסכין שלנו אמורה לעמוד בהם (שימוש בחפירה, כפטיש, כיתד, בחיטוב ובשיבוב).
@Shrubbery: למען הדיוק זה משהו כמו 0.7 ס"מ. זה קצת יותר מהפוקס שיש לי. אם זה היה 1 ס"מ זה היה על גבול הלא שמיש...
המשימות הרלוונטיות
לכל כלי הן 10 משימות ההישרדות הכלליות (שהזכרתי בהודעה הראשונה, מסומנות בשחור). האיזולה יכולה לעשות בדיוק מה שהמצ'טה תעשה, פשוט בטכניקה אחרת (לדפוק ענף על האיזולה במקום לנופף עם המצ'טה. זה יעשה את אותו האפקט על בול העץ שאתה מנסה לכרות).
העניין הוא לא האם הסכין חותכת יותר טוב מהאחרות, אלא האם היא חותכת
בזמן סביר. זה שיש מצ'טה שעושה עבודה יותר טובה מסכין צוואר זה ברור; אבל אם סכין הצוואר שלי מסוגלת לעשות מה שהמצ'טה עושה (ביותר עבודה), יכול להיות שהיתרונות האחרים של סכין הצוואר (עבודה עדינה, שאי אפשר לעשות עם מצ'טה נקודה) יגרמו לי להעדיף אותה. בין שתי סכינים טובות אתה בוחר מה שנראה לך, אבל שתי הסכינים צריכות לעשות
את אותה העבודה בהצלחה.
@sprite2k: הסחורה של קונדור - ולא נעים לומר את זה - היא לא משהו בכלל. יכול להיות - ואני לא מאמין - שיש להם הברקות, אבל הסכינים פשוט לא מחזיקות מעמד. אני זוכר בזמנו בחור שעשה על זה סרטון ברשת ואז יצרו איתו קשר ואמרו לו "הסכינים עלינו, בוא תבדוק", ואז הוא בדק והן נכשלו שוב...
@bushcraft: אז אנחנו מסכימים על ההתחלה

אדם שיודע להסתדר יכול לעשות הרבה מאוד עם כמה אבנים ומקל.
לא צריך להשקיע שקל בכלים. העניין הוא שאנחנו משתמשים בכלים כי הם מדייקים את ההשקעה שלנו - עם סכין אני יכול לשבור ענף בדיוק במקום שאני רוצה, במקום להשתמש בענף ואבן.
לטיול רציני אני לא ממליץ לקחת מורה. גרנספורס ברוקס גבולי, אבל גם לא הייתי ממליץ עליו. מסור פשוט - בוודאי שלא. מן הסתם, אם אתה יודע מה אתה עושה ויש לך שתי ידיים טובות, אז אתה תסתדר גם עם עצם שמצאת בדרך.
עוד משפט שמצאתי ואני לא אוהב:
"גם וגם - זה לא ולא."
הוא מתכוון שסכין שטובה בהכל עושה הכל פחות טוב מכל כלי ייעודי. שזו שטות, כי זה נורא תלוי בסכין. סכין באורך של 30 ס"מ עם דרופ פוינט עמיד וזווית השחזה גסה אך מדויקת של 25-30 מעלות, ועובי להב בסיסי של 4.5+ מילימטרים - סכין כזאת - תעשה הכל יותר טוב מכולם. הדוגמה הכי טובה היא העץ שהיה לי בגינה: המסור נתקע כי החלק החתוך "התיישב עליו". הבאתי סכין (BK2), שברתי את העץ בנקודה שרציתי וזה אפילו היה חלק ונעים למגע.
המשפט הזה נכון אם אתה יוצא לטיול כיף עם החבר'ה ומתחשק לכם להכין סלט. במקרה הזה - סכין סלט בעובי של 1-2 מ"מ תעשה את העבודה פי 1000 יותר טוב מהסכין העבה והמעוותת שלי. המשפט הזה נכון אם אתה יוצא לעבוד בגינה ובא לך להוריד איזה ענפון. הסכין שלי תעשה המון לכלוך ותפצע את העץ.
המשפט הזה הוא טעות מוחלטת כשאנחנו מגיעים לדיני נפשות. סכין אחת עושה הכל - ולכן אפשר לסמוך עליה שתעשה גם, וגם.