פורום זה נוצר כדי לתת עזרה בבחירת סכין לכלל חברי הפורום.מי שמחפש כלי טוב ליום-יום, שירות צבאי וכולי, יוכל להעזר בביקורות המופיעות כאן.בנוסף,החברים יוכלו סתם לכתוב ביקורת על סכין טובה\גרועה שקנו ו"לספר לחבר'ה"...
אני לא כל כך מבין את המינוח "גילוף" בפי באי הפורום.
אם מדברים על carving אופינל ממש לא מתאימה ויש סכינים שמותאמות לגילוף.
אם מדברים על להפוך מקלות למחודדים זה סיפור אחר, ונראה לי קצת מעליב לקרוא לזה גילוף.
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
sprite2k wrote:אני לא כל כך מבין את המינוח "גילוף" בפי באי הפורום.
אם מדברים על להפוך מקלות למחודדים זה סיפור אחר, ונראה לי קצת מעליב לקרוא לזה גילוף.
מישהו יכול להסביר לי מה הסיפור הזה של "לחדד מקלות" ?
sprite2k wrote:אני לא כל כך מבין את המינוח "גילוף" בפי באי הפורום.
מישהו יכול להסביר לי מה הסיפור הזה של "לחדד מקלות" ?
האם זה מה שקוראים לו כאן בשם "בטונינג" ?
לאיזה שימוש יש את העיסוק המוזר הזה ?
Battoning - מהמילה BATTON (אלה)
הכוונה - שימוש בסכין לצרכי חטיבה תוך שחובטים בה במקל מלמעלה
במקרים בהם אדם אינו מעוניין מסיבה כלשהי לקחת גרזן או מסור ובוחר לחטוב בסכין, נזקקים לבטונינג
ביחס לחידוד מקלות, יכול להיות שימושי להכנת מלכודות או צייד
או סתם להעביר את הזמן ....
עומר יעבץ
מנהל האתר
"מנהיגות, פירושה קודם כל, ניהול החיים על פי מערכת ערכים אישית, המותאמת לדרך החיים. מנהיג אינו מוטרד ממה שאחרים חושבים או אומרים: ההנעה שלו היא פנימית, והוא אינו זקוק להנעה מבחוץ כדי לבצע ולהצליח." סון דזה.
yyyyy wrote:עם אופינל(8 או9) אפשר לבקע? אם כן איזה גודל עצים איזה סוג למשל קרש ביניין?
לא,האופינל היחד שאפשר לדעתי לבקע זה 12 וגם זה ענפים קטנים,אולי גם עם אופינל 10 אבל אין לי אז אני לא אגיד סתם,ואם אתה רוצה משהו לביקוע קח גרזן שזו המטרה שלו או משהו מסדרת הקונדור רודן,ווארן.
yyyyy wrote:עם אופינל(8 או9) אפשר לבקע? אם כן איזה גודל עצים איזה סוג למשל קרש ביניין?
אולר אינו מיועד לביקוע
מטבע הדברים הלהב מחובר לציר שזה אזור חלש של האולר
ביקוע כדאי לבצע רק עם סכין להב קבוע - במקרה של אין ברירה
הכלי הטבעי לביקוע הוא גרזן או מחטב עבה
עומר יעבץ
מנהל האתר