השאלה הנ"ל...
שמע, כל אחד ותחום המשיכה שלו.
אני אישית לא מצליח להבין למה לעזאזל אנשים אוספים בולים. פשוט לא ברור לי.
אני אוסף בעיקר פריטים סדרתיים (בינתיים), מכיוון שאני משתמש בהם להנאתי ולתועלתי. אלו כלים שנועדו לעבודה ולשימוש, ואני מעריך את זה ואת הניואנסים הקטנים האלה, שיש לסכין\כלי ייעודי שאין לדברים אחרים.
אני בהחלט יכול להבין את קו המחשבה של איסוף אולרים שוויצרים, כמו שאני יכול להבין איסוף "סתם" חרבות, או את אוסף המכוניות של ג'יי לנו...
אם זה עושה לבחור טוב, דיינו.
SAAM, אכן תשובה יפה ואפילו מנומקת היטב
אחד הדברים שמרתקים אותי באיסוף באופן כללי זה הידע שבא עם העניין והקניות.
התמונה עם השוני בפלאייר- אני בחיים לא הייתי רואה את זה...

זו מומחיות.
אני לא ממש יודע איך נקראים הדגמים שברשותי, לא טרחתי לברר אי פעם- הם שימשו אותי ככלים שנבחרו לאחר בחינה של היכולת שלהם לשרת אותי, לא לפי שם.
גם לא הייתי אז ממש בתחום, אלא רק עם אולר כללי, בתור נער צעיר\ילד, את הבום של האיסוף עברתי רק בצבא. מאז נטשתי את השוויצרים לגמרי, הייתי זקוק למשהוא יותר מאסיבי, והתמכרתי לפירמה מסויימת.
הייתה תקופה שהייתי "תותח" בנושא הסידרתיות- כמעט כל נתון מהדגמים שאהבתי הייתי זוכר בעל פה, וגם הרבה נתונים על דגמים שלא ממש משכו אותי. הייתי קורא בלי סוף ומשוטט בגוגל שעות על שעות, רק בשביל לראות עוד משהוא, משהוא חדש, משהוא מעניין.
מאז "הזנחתי את עצמי" כמו שאומרים, ואני כבר לא "אוטוריטה" בנושא, אבל אני משתדל להקשיב לחידושים האחרונים בתחום ולהישאר מעודכן.
אני מקווה שמתישהוא ישוב אליי מעט זמן פנוי לחיפושים נרחבים יותר.
סכין שמקבלים במתנה לא בודקים לה בשיניים...
סכין מהגדרתה היא כלי לפני שהיא כלי נשק.